Ecografia transrectală în patologia prostatei 

Ecografia transrectală în patologia prostatei 

 Ecografia prostatică transrectală este un tip special de ecografie care poate vizualiza cu foarte mare acuratețe toate structurile anatomice din zona prostatei, inclusiv leziuni mai mici sau modificări minime care nu se pot evalua altfel.

 Controlul urologic este indicat tuturor bărbaților cu vârsta peste 40 – 45 ani, dar și celor sub aceasta vârstă în cazul în care există simptome sau tulburări specifice, urinare sau de dinamică sexuală.

 Controlul urologic complet presupune pe lângă examenul clinic și o metodă imagistică (ecografia) care poate vizualiza structurile anatomice în detaliu și poate oferi informații amănunțite despre acestea.

 Patologia prostatică poate fi întalnită la orice vârstă, fie că vorbim de afecțiuni inflamatorii-infecțioase, fie că vorbim de patologie tumorală benignă sau malignă.

 În orice situație, diagnosticul și tratamentul corect al acestor afecțiuni depinde, în mare parte, de investigația corectă a prostatei, deoarece este un organ mai greu accesibil și mai dificil de examinat direct.
 În cazul prostatei, investigația cea mai adecvată și simplă este ecografia. Ea se poate face transabdominal sau transrectal.

 Ecografia prostatică transrectală este un tip special de ecografie și este net superioară ecografiei abdominale clasice deoarece poate vizualiza cu foarte mare acuratețe toate structurile anatomice din zonă, inclusiv leziuni mai mici sau modificări minime care nu se pot evalua altfel.

 Serviciul de Ecografia prostatică transrectală este disponibil în Centrul Medical “Academia Sănătății” și este efectuat de medici cu categorie superioară, doctori în medicină.

 Pentru programări și informații 
 079-03-03-09
 0243-93-7-39