Magnetoterapia

Magnetoterapia – eficientă în durerile de cap, insomnie și nevroze 

 Este bine cunoscut efectul favorabil al magnetoterapiei, procedeu natural și nedureros, asupra unor afecțiuni precum:
 boli reumatice degenerative și inflamatorii (coxartroze, gonartroze, epicondilite, tendinite, etc),
 leziuni traumatice (contuzii, entorse, luxații, leziuni musculare), 
 recuperare postoperatorie (hernii de disc, fracturi operate)
 și afecțiuni neurologice (nevralgii, pareze).

 Beneficiul terapeutic se datorează în principal îmbunătățirii utilizării oxigenului de către țesuturile lezate, ceea ce determină o creștere a vitezei de regenerare a acestora.

 Mai puțin cunoscute sunt însă efectele magnetoterapiei asupra durerilor de cap datorate stărilor de tensiune, fie că vorbim de stres, anxietate, oboseală sau poziție șezândă îndelungată. Alegerea unui medicament eficient necesită timp și uneori este nevoie de mai multe încercări pentru a-l găsi pe cel potrivit.
 Pentru acești pacienți, magnetoterapia reprezintă tratamentul ideal, cu atât mai mult cu cât pe lângă efectul analgezic are și o acțiune sedativă generală și de reglare a somnului.

 Magnetoterapia nu are reacții adverse și este contraindicată doar femeilor însărcinate și purtătorilor de stimulator cardiac.

 Pentru mai multe informatii despre magnetoterapie, Vă recomandăm un consult de specialitate în Centrul Medical “Academia Sănătății”.
 079-03-03-09
 0243-93-7-39

 Tratamentul se face zilnic și durează între 15 și 30 de minute. În general sunt suficiente 12 – 15 ședinte, în funcție de starea fiecărui pacient.