Medic mamolog

Îți poate salva viața! Controlează-te! Fii sigură că ești bine!

Cel mai eficient control a sînilor include întotdeuna o consultație minuțioasă, însoțită de mamografie sau ecografie mamară ( în funcție de vîrstă). Din acest motiv centrul nostru a decis să le combine pe toate.

Consultația medicului mamolog

De la Institutul Oncologic republican.Doctor în științe medicale.Categoria I, cu experiență de 15 ani, doamna medic Tcaciuc Diana.În cazul depistării schimbărilor la nivelul glandelor mamare va prescrie tratamentul corespunzător,la necesitate prelevează biopsia din glandele mamare, iar  în cazul maladiilor grave va efectua intervenția chirurgicală.

Efectuarea mamografiei

Mamografia este cea mai eficientă metodă de diagnosticare a cancerului mamar în stadiulu nepalpabil, infraclinic la femeile de peste 35 de ani. Avantajul major a mamografiei constă în depistarea și diagnosticarea microcalcificărilor, a celor depuneri de calciu de sub 1 mm, care uneori pot fi singurul semn de cancer mamar. Depistarea precoe a cancerului mamar  cînd dimensiunea este mai mică de 1 cm, permite vindecarea în peste 90 % de cazuri.SE consideră ca mamografia reușește să depisteze tumori mamare mai devreme cu 3-4 ani înainte ca acestea să devină palpabile. Efectuarea mamografiei cu aparatul de ultima generație Mammomat 3000 Nova.Astfel ca medicul radiolog de la Institutul Oncologic unde ulterior sunt transmise peliculele pentru descriere, primeșteimaginile impecabile pentru a face o diagnosticare corectă.

Ecografia sînilor

Pentru tinerele care vor să facă un control anual al sînilor ecografia este cea mai indicată metodă, deoarece multe formațiuni nu pot fi depistate la palpare, de exemplu cele mici sau cele situate profund în sîn, dar care se indetifică foarte bine la ecografie