Utilitatea ecografiei Doppler

Utilitatea ecografiei Doppler a sistemului venos al membrelor inferioare

 Insuficiența venoasă cronică a membrelor inferioare, manifestată prin:
 dilatarea venelor superficiale (varice ale membrelor inferioare),
 hiperpigmentare (colorație maronie cu pete) la nivel gambier ( deasupra gleznei), 
 edeme (zona gleznei și cea de deasupra umflate),
 senzație de greutate la nivelul membrelor inferioare
poate fi datorată fie afectării doar a venelor superficiale (a peretelui venos și valvulelor venoase) fie apare în urma unei tromboze venoase profunde clinic aparentă sau nediagnosticată inițial.

 Tromboza venoasă profundă apare în special în situații de imobilizare prelungită la pat (de exemplu după fracturi), după intervenții (operații) ortopedice, ginecologice, urologice, după chirurgia organelor abdominale, în insuficiența cardiacă, accidente vasculare cerebrale soldate cu paralizii ale membrelor, în afecțiuni maligne.

 Este foarte important de apreciat ecografic dacă sistemul venos profund este permeabil (netrombozat), tratamentul fiind net diferit la cei cu varice fără tromboză venoasă profundă față de cei la care varicele apar ca urmare a unei tromboze venoase profunde.

 Cea mai importantă diferență în abordare constă în faptul că orice tip de intervenție (chirurgicală, scleroterapie sau terapie cu laser) pe sistemul venos superficial (pe venele varicoase) este contraindicat dacă varicele sunt secundare unei tromboze venoase profunde.

 Ecografia venoasă arată de asemenea zonele în care apar venele superficiale dilatate, cu valvule incompetente și cu reflux, funcție de aceste date putându-se realiza terapia intervențională a varicelor.

 Costul investigației 260 lei

 Fă-ți acum o programare sau/și află mai multe informații
 079-03-03-09
 0243-93-7-39